Massagepraktijk Huna

Lomi Lomi massage

Informatie

Lomi Lomi massage

Lomi lomi, een woord afkomstig uit de Hawaiiaanse cultuur, betekent simpelweg “massage”.

Het is een bijzondere vorm van helende massage die zijn oorsprong vindt bij de oude Polynesiërs, met name de Meesterhelers van Hawaii. Om de diepgang van Lomi Lomi massage te begrijpen, is het waardevol om bekend te raken met de Hawaiiaanse filosofie genaamd Huna en hoe deze filosofie zich verhoudt tot lichaamswerk en heling. Een kerngedachte van Huna is dat alles streeft naar harmonie en liefde. Maar hoe vertaalt zich dit naar massage? Dit wordt wellicht het beste begrepen door een andere naam voor Lomi Lomi te gebruiken, namelijk de “Liefhebbende Handen” massage. Deze naam weerspiegelt de zachte, verzorgende aard van de massage, die diep in het lichaam doordringt. Hierdoor kan de ontvanger ontspannen, zich overgeven en simpelweg “zijn”. Hoewel techniek een belangrijk onderdeel vormt van de massage en heling, is het voornamelijk de liefde, volledige en diepe aandacht van de gever, liefdevolle handen en een hart vol liefde die het grootste werk verrichten.

De 3 Lomi Variaties

Het concept van Aloha Aina gaat dat terug tot mythische tijden en benadrukt de diepe verbinding tussen het land en de mensen. Deze Lomi Lomi stijl respecteert en eert deze relatie, waarbij het lichaam gezien wordt als een reflectie van de buitenwereld en vice versa. Het lichaam wordt beschouwd als het land en als de aardse woonplaats voor de spirit.

Haar element doordringt alles, zowel letterlijk als figuurlijk. We vertragen en duiken dieper in de kern van ons bestaan, waardoor we steviger met de aarde verbonden raken. Dit is wat we bedoelen met gronding. Want als je naar de hemel wilt reiken, zoals Lani, kan dat alleen maar zo ver als je wortels diep reiken

Deze Lomi Lomi stijl van massage biedt een unieke ervaring van verbinding met het land en de aardse energieën. Het vertraagde element Aarde wordt benadrukt, waarbij de focus ligt op gronding, wortels en diepere niveaus van zijn. Tijdens de massage wordt er een diepe verbinding gemaakt met Papahānaumoku, de Aard Moeder, en het Land, de Aina

Het is een complete behandeling met onder andere bonewashing, strijkingen, knedingen manipulaties, mobilisaties, schuddingen en strekkingen.

Vanaf voorjaar 2024 te boeken

Lomi Lomi, oorspronkelijk afkomstig uit Hawaï, is diep geworteld in de Hawaïaanse levensstijl en is al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven.

Deze Lomi Lomi-stijl, geïntroduceerd in de westerse wereld door Kahuna Abraham Kawai’i van het eiland Kaua’i (Hawaï), staat bekend als de Tempelstijl. Hierbij wordt elke Lomi Lomi-massage beschouwd als een heilige en ceremoniële vorm van ‘genezing’. Een Lomi Lomi Tempelstijl begint en eindigt  met een Pule, een gebed. Het is een uitnodiging om een reis naar je innerlijke zelf te maken, naar de diepste kern van je ziel.

Lomi Lomi Tempelstijl wordt gekenmerkt door het waterelement, door vloeiende, ritmische bewegingen, hoofdzakelijk uitgevoerd met handen en onderarmen. Het voelt aan als zachte golven die over je lichaam spoelen, waarbij verschillende delen van het lichaam tegelijkertijd worden gemasseerd. Deze voortdurende, vloeiende bewegingen helpen om blokkades in de energiestroom op te heffen en dragen bij aan het herstellen van de harmonie tussen lichaam en geest. Het wordt ook wel als dans over het lichaam omschreven.

In Lomi Lomi maken we gebruik van “Ha” (adem) en “Pule” (gebed) om een spiritueel element in de behandeling te integreren. “Ha” vertegenwoordigt de adem – de levensadem – en wordt vaak geassocieerd met andere woorden, zoals “Aloha”, waarbij “Alo” aanwezigheid betekent en “Ha” verwijst naar de uitwisseling van adem, die symbool staat voor het delen van levenskracht.

Aan het begin van de sessie word je uitgenodigd om een intentie uit te spreken, iets dat je wilt loslaten, manifesteren of transformeren. Deze intentie wordt bekrachtigd met een Pule (gebed) en wordt gedurende de massage in ere gehouden.

Je komt op een in geoliede tafel liggen, zonder ondergoed en onder een sarong.

Lomi Lomi Tempelstijl streeft naar evenwicht in lichaam, geest en ziel. Het gaat verder dan enkel de fysieke ervaring en heeft ook invloed op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

In het najaar van 2024 verwacht

Lomi Lomi gecombineerd met Ayurvedische hoofdmassage en thaise stoelmassage

Voor festivals en beurzen bestaat deze mooie stoelmassage op een gewone stoel. Laagdrempelig en daarom voor iedereen geschikt. In 15 minuten tot een half uur word je helemaal gemasseerd over de kleding aan.

Zoals bij alle vormen van massage en aanraking, kan ook deze specifieke massage een diepe staat van ontspanning teweegbrengen, vooral in de typisch gespannen schouder-, nek- en rug gebieden. Maar wat deze massage echt bijzonder maakt, is dat het niet beperkt blijft tot de schouders en de nek; het omvat ook het gehele hoofd, het gezicht, de armen en de benen, wat het tot een completere ervaring maakt.

Voordelen van de Lomi Lomimassage zijn onder andere:

Lomi Lomi massage

Meer informatie

Elke Lomi Lomi massage is uniek en aangepast aan de behoeften en energie van de ontvanger, waardoor een persoonlijke en diepgaande ervaring ontstaat. Laat jezelf onderdompelen in de helende energie van deze eeuwenoude Hawaiiaanse traditie en voel hoe je spanningen worden weggespoeld en je energie weer vrij kan stromen.

Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere vormen van hawaiiaanse massage? Houdt de site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ik zal je informeren zodra je deze kan boeken.

Afspraken

Coming soon!

Deze massage is nog niet te boeken maar komt wel in het assortiment. Houd de website in de gaten voor meer informatie!